10 leuke activiteiten voor de zomervakantie

Door: Suzanne Exoo - van der Weijde

Deze week begint voor ons de zomervakantie. Dat betekent zeeën van tijd om leuke dingen te doen. Op vakantie gaan en bezoekjes aan pretparken zijn niet voor iedereen weg gelegd. Maar met een beetje creativiteit is er genoeg leuks te bedenken waar maar weinig budget voor nodig is! In dit artikel vind je 10 voorbeelden van leuke activiteiten die je deze zomer met je kinderen kunt doen.

 

  • Maak natuur-armbanden, of natuur-hoofdbanden. Wikkel een stuk tape om je pols of bevestig een stuk tape op een papieren hoed, met de plakkerige zijde aan de buitenkant. Maak een wandeling door de buurt, en plak kleine blaadjes, stokjes, veertjes en alles wat je maar vinden kunt er op vast. Je kunt ook een collage / schilderij maken. Vertel over God als onze Schepper.

 

  • Maak wat lekkers voor de vogels. Rol een dennenappel of een lege wc-rol door de pindakaas en daarna door vogelvoer. Hang het op een mooi plekje in de tuin en wacht tot de vogeltjes komen. Vertel wat de Bijbel ons leert over de zorg van God: Geen enkele mus valt op de grond zonder dat je hemelse Vader ervan weet. En wat kost nu een mus? Bijna niets. En zelfs de haren op je hoofd zijn allemaal geteld. Maak je dus geen zorgen. Jij bent voor God veel meer waard dan een zwerm mussen (Matteüs 10:29-31).

 

  • Maak een snelweg op de vloer met gekleurde tape of schilderstape of teken het buiten op de stoep met krijt. Wijs erop dat God ons de weg wil wijzen als we Hem daarom vragen.

 

  • Maak een ‘Alfabet-wandeling’.  Neem pen en papier mee en maak een leuke wandeling door de buurt. Zoek naar dingen met de letter die aan de beurt is, bijvoorbeeld: A = appels in de supermarkt, B = bomen. Schrijf alles op wat je vindt en dank God er voor. Als je alle letters bij langs bent gegaan heb je een mooie lijst van Gods goedheid voor ons.

 

  • Gooien met natte sponsen. Teken met krijt doelen op de grond, of leg bijvoorbeeld hoepels neer. Laat de kinderen de natte sponsen van een afstandje in het doel gooien. Dit is ook een leuk teamspelletje! Laat de sponsen dan in een emmer gevuld met water gooien. Vertel de kinderen dat God een Meesterplan heeft voor ons leven en dat we altijd Zijn doel voor ogen moeten houden.

 

  • Leg kleren van je kinderen op de stoep. Geef ze stoepkrijt om zelf hoofd, armen en benen te tekenen. Bespreek hoe God ons allemaal uniek geschapen heeft.

 

  • Bouw een hut of zet een tent op. Lekker kamperen in de achtertuin of in je eigenwoonkamer. Kijk samen naar de sterren en de maan en vertel van zijn grootheid. Samen ervan zingen is ook leuk! Vertel hoe graag God bij ons wil wonen.

 

  • Zet wat lege kurken of potloodgummen (of…?) op de grond. Met een paar knikkers heb je nu een fantastische mini bowlingbaan. Vertel hoe graag God ziet dat we plezier hebben.

 

  • Ga zigzaggend door de kamer met een bol wol. Bevestig op de muren met tape. Vaak gaat dit het beste in de gang op trappenhuis. De kinderen moeten er door zonder de draden aan te raken. Vertel de kinderen dat God een plan heeft voor ons leven, en dat we op Zijn pad moeten blijven.

 

  • Maak samen lekkere citroenlimonade (Kijk onder aan deze pagina voor een recept). Verwijs naar Psalm 39:4, Proef, en geniet de goedheid van de Heer.

 

Veel plezier!