Mensen van klei

Door: Suzanne Exoo - van der Weijde

 

Na 3 zwangerschappen, waarbij ook nog eens bij elke bevalling op de ok mijn buikspieren dwars door zijn gehaald, zijn de meeste kledingstukken die ik bezit nu nogal strak gaan zitten. Dan kan ik er natuurlijk voor kiezen om te gaan sporten en minder te eten. Maar ik kies er liever voor om mijzelf te accepteren zoals ik ben

Op zondagmorgen is het altijd een gezellige drukte bij ons thuis. We gaan iedere week naar de kerk, en voordat we kunnen vertrekken moet er best wat gebeuren. Een van die dingen is, dat er meestal nog snel wat nette kleren bij elkaar gezocht moeten worden uit die grote berg op zolder. Voor mijzelf is dat de laatste tijd een extra uitdaging. Want na 3 zwangerschappen, waarbij ook nog eens bij elke bevalling op de ok mijn buikspieren dwars door zijn gehaald, zijn de meeste kledingstukken die ik bezit nu nogal strak gaan zitten. Dan kan ik er natuurlijk voor kiezen om te gaan sporten en minder te eten. Maar ik kies er liever voor om mijzelf te accepteren zoals ik ben:-). Sinds ik besef hoe God naar mij kijkt, gaat dat een stuk makkelijker. Want het oude is voorbij, en het nieuwe is gekomen. 

De Bijbel spreekt over dat 'nieuwe' als een buitengewone kracht in ons. Misschien lees je dit nu, en krijg je gelijk de neiging om deze blog weg te klikken. Wacht nog even. Het is zondag, dat is voor veel mensen een dag speciaal voor God. Misschien denk jij dat al die mensen het mis hebben. Maar ik denk dat, diep van binnen, iedereen toch wel benieuwd zal zijn naar een 'buitengewone kracht'. Er wordt veel naar gezocht, maar niet iedereen vindt die kracht. De kracht waar ik hier over schrijf, is namelijk heel anders dan veel mensen denken.

Het is een kracht die van God zelf komt. Sterker nog, het gaat om God zelf. Deze kostbare schat, zoals God er zelf over spreekt, bewaart Hij op een plek die wij niet zo snel zouden kiezen. Wij zouden uitkijken naar een sterke kluis, of we brengen het veilig naar de bank. God bewaart deze schat graag in 'aarden vaten'. Denk maar eens aan die simpele bloempotten van bruine klei, met een gat eronder in. Ze zien er niet zo mooi uit, en als je ze laat vallen dan zijn ze kapot. Dat lijkt niet logisch. Als je dan toch kiest voor iets breekbaars, neem dan op z'n minst een mooie vaas. Dan komt die schat ook veel mooier uit. 

Maar weet je, wij zijn als klei in Zijn handen. God is de beste Pottenbakker, en kan ons maken en vormen, precies op maat maken voor zijn kostbare schat. Eigenlijk is het de schat zelf die ons vormen kan. En er is niets wat kapot gevallen is, dat Hij niet maken kan. 

Als je thuis een Bijbel hebt, dan kun je dit zelf nog eens nalezen. Je vindt het in 2 Korintiërs 4 vanaf vers 7. Heb je zelf geen Bijbel, dan kun je de tekst opzoeken op internet. Er zijn diverse Bijbelvertalingen online beschikbaar. Zelf vind ik de vertaling van 'Het Boek' heel prettig lezen. 

Misschien lees je hier voor het eerst echt iets over God. Dan wil ik je nog eens extra bemoedigen. God houdt heel veel van jou, en wil jouw Vader zijn. Je hoeft het alleen maar aan Hem te vragen. Hij deelt zijn schat graag uit. En geloof mij maar, als God iets uitdeelt, dan doet Hij dat op de meest gulle manier!