Wees niet bang!

31 verzen uit de Bijbel over angst, die ons eraan herinneren: God heeft de controle!

Door: Suzanne Exoo - van der Weijde

Angst. Een van de meest populaire wapens die de duivel tegen ons gebruikt. Angst, zorg, vrees... het kan ons overvallen als een donkere schaduw. Het kan zelfs ons hele doen en laten bepalen.

Er gebeurt zoveel in de wereld - oorlog, vervolging, honger, misdaad, natuurrampen, terrorisme, ziekte, dood. En op dit moment lijkt het Coronavirus de hele wereld in haar greep te houden. Ik zeg heel bewust lijkt. Want er is er maar Eén die de wereld in zijn hand houdt: onze Here. 

Lees je alle nieuwsberichten, zeker die op social media, dan kan de angst je om het hart slaan. De berichten die veel gedeeld worden, zijn vaak die over angst en gevaar. Maar laten we samen vasthouden aan wat God belooft! 

Toen mijn man de diagnose longkanker kreeg, en daarbij ook gelijk de boodschap kwam dat hij zou sterven, overviel ons ook een grote angst. Het Woord van God is voor ons hele gezin een enorme steun geweest! We lazen samen over zijn beloften voor ons. We lazen ze hardop, elke dag opnieuw. Want er zit kracht in wat je uitspreekt! Op de tong liggen zowel dood als leven: wie aan een van beide de voorkeur geeft, zal de vruchten daarvan plukken. Spreuken 18 : 21.

God zegt: 'Wees niet bang!' Veel aan je hoofd? Angst en zorgen? Verander deze gedachten, spreek Gods woord uit. 

In onderstaand bestand heb ik 31 teksten voor je neer gezet, die jou hier bij kunnen helpen. Prachtige teksten uit de Bijbel, die ons er aan herinneren dat God ons altijd helpt. Print ze uit, lees ze hardop voor, spreek ze uit in gebed. 

En voor (je) kinderen een kleurplaat, getekend door Aisha Meel.

Bijbelteksten Angst Docxpdf
PDF – 122.0 KB 231 downloads
Kleurplaat 38 Jesaja 43 5 Je Hoeft Niet Bang Te Zijn Ik Ben Bij Je Pdf
PDF – 214.7 KB 180 downloads