BARBAPAPAMONSTERS

29 sep. 2017 20:42

 

Natuurlijk, als Abel graag roze wil dan mag dat, ik ben best modern daar in. Maar het leek ons toch beter als hij op zijn eerste schooldag als een stoere vent de klas binnen zou lopen.

 

Abel wordt volgende week 4 jaar, en is al een aantal weken aan het wennen op de basisschool. Dat is natuurlijk superspannend voor ons allemaal. Maar vooral ook heel leuk. Al maanden vantevoren had hij het over zijn nieuwe rugtas die hij dan zou krijgen. Eerst moest dat een tas van Nijntje zijn, maar al snel veranderde dat en wilde hij persé een tas van Dora. Een knalroze om precies te zijn. Na wat sturing van onze kant, lukte het uiteindelijk om hem voorzichtig een wat andere richting op te sturen. Natuurlijk, als Abel graag roze wil dan mag dat, ik ben best modern daar in. Maar het leek ons toch beter als hij op zijn eerste schooldag als een stoere vent de klas binnen zou lopen.

Gelukkig hebben we Netflix. Dus Dora ging even op vakantie, en samen zijn we op zoek gegaan naar een nieuwe favoriete tekenfilm. Abel is best kieskeurig in wat hij kijken wil, en ik ben best kieskeurig in wat hij kijken mág. Na wat zoekwerk werd het Barbapapa.  Er staat één seizoen van op Netflix, dus het is allemaal lekker voorspelbaar. Daar houden we van, vooral Abel. Nu konden we op zoek naar een rugtas van Barbapapa. Dat leidde tot 0 resultaat, op een knalroze harige barbapapa, met armen die je om je lichaam kon slingeren als hengsels na. Tot ik op een middag via google een blauw tas met kleurige monstertjes zag. 'Kijk eens!' riep ik. 'Barbapapamonsters!' Abel vond het meteen prachtig en is helemaal trots op zijn nieuwe tas.

Twee keer per week gaat hij nu met frisse tegenzin naar school, waar hij het ontzettend naar zijn zin heeft. Na die paar weken zien we hem nu al groeien. Ineens is Nijntje kinderachtig (maar stiekem toch ook nog wel heel leuk) en moet spiderman mee naar bed. De spoken onder zijn bed zijn niet meer eng, maar juist heel cool, en het is natuurlijk heel leuk om je kleinere broertje met dat soort dingen te laten schrikken. De wc-verkleiner wordt niet meer gebruikt, en je billen afvegen dat moet je absoluut zelf doen. En hij fietst! Dat was nog even een dingetje. Abel is een dappere jongen, maar sommige dingen zijn toch echt wel heel spannend als je 3, bijna 4 jaar bent. Maar als je al naar school gaat, dan laat je je niet meer kennen. Abel fietst nu helemaal zelf. Op een echte bmx crossfiets, met zijwieltjes. En als je valt, dan sta je gewoon weer op. Want met barbapapamonsters op je rugtas kun je natuurlijk alles.