DAGJE PRETPARK

29 sep. 2017 20:36

 

Terwijl ik zie hoe Henry en Abel in een karretje over de rails sjeesen en draaien, bedenk ik me dat er ook een tijd komt dat ze naar pretparken willen waar de achtbanen echt meters hoog de lucht in gaan en je voor je plezier door van die kurkentrekkers geslingerd wordt.

De laatste dag van onze vakantie hebben we nog even goed besteed: een dagje pretpark in Drenthe. Sanneke is bij een oppas, Abel en Jorik gaan lekker mee. Ze hebben er zin in! Abel maakt zich nog een beetje zorgen vanwege het onweer gister. 'Ik hoop niet dat de Here God vandaag weer gaat trommelen in de lucht, want dan wordt de draaimolen helemaal nat'. Nog een keer het weerbericht controleren dan maar; dat ziet er goed uit!

Bij binnenkomst van het park gaan we het eerst met de old-timers. Daar kunnen we mooi met z'n allen in, en Jorik moet nog even wennen.  Hij vindt het heeeeel spannend en staat er van te bibberen. Eenmaal in het autootje blijkt het toch wel leuk te zijn, we gaan zelfs door een tunnel! Abel doet reuze zijn best met sturen. Terug bij de halte, tijd voor de volgende attractie. Een mooie grote draaimolen, met van die paarden die op en neer gaan. Jorik vindt het maar niks en stapt aan het einde van de rit graag weer uit. Abel gaat met papa in een echte achtbaan, die hij vooral uitkiest vanwege de gele rails waar die op rijdt. Ik ben blij dat ik even op Jorik 'moet' passen. Terwijl ik zie hoe Henry en Abel in een karretje over de rails sjeesen en draaien, bedenk ik me dat er ook een tijd komt dat ze naar pretparken willen waar de achtbanen echt meters hoog de lucht in gaan en je voor je plezier door van die kurkentrekkers geslingerd wordt. Ik vind dit park en zeker deze achtbaan al uitdagend genoeg. Ze draaien en schieten over de baan. Na afloop stapt Abel met grote ogen uit, en als ik vraag of het ook heel snel ging, knikt hij langzaam en zwijgend. Tijd voor wat anders. We zien een trein! Een hele echte, een rode, net als James van de bekende tekenfilm. Nu breekt het ijs ook bij Jorik en de rest van de dag vindt hij (bijna) alles prachtig. Naast de trein zijn ook de botsauto's favoriet; de jongens schateren het uit bij elke botsing.

Tijd voor een patatje. Terwijl Henry en ik rustig zitten te eten, vermaken de jongens zich in de apenkooi. Jorik is net wat te klein, maar Abel trekt en sjort hem er wel door heen. Als alle witte ballen keurig uit de ballenbak zijn gesorteerd gaan we weer verder. Piratenbootjes, olifantjes, glijbanen en ijsjes met gekleurde spikkels eten. Met z'n allen in de zweefmolen en er dan achter komen dat die toch wel heeeel hoog gaat. Gewoon even flink schreeuwen en dan snel verder naar wat anders. Genieten!

Op de terugweg naar huis wordt er flink gesnurkt, maar thuis zijn ze al snel weer wakker. Want we gaan kamperen! Gewoon in de achtertuin, maar toch reuze spannend. Vakantie in eigen huis is zo gek nog niet.