HOE HET ALLEMAAL BEGON

29 sep. 2017 

Wat leuk dat je dit leest! Welkom op onze website!

Wanneer je beseft dat andere social media niet meer voldoende mogelijkheden bieden om alles te delen wat je wilt, kun je op zoek gaan naar andere wegen. Ik schrijf graag, dus de gedachte aan een blog was er al een tijdje. Ik maakte een eigen website, met de naam exoofamilieblog. Wat hebben we daar een plezier aan beleeft! Regelmatig schreef ik over ons gezin; wat we samen zoal beleven en dingen die ons bezig houden. Omdat het christelijk geloof voor ons heel belangrijk is, en omdat ik theologie studeerde, zul je op deze site daar ook met regelmaat iets over tegen komen.

Het aantal lezers verraste ons, en dus gingen we door. Niet alleen schreef ik regelmatig een nieuw stuk voor het blog; ook begonnen we diverse filmpjes te maken, en hebben we nu een eigen Youtube Kanaal. Binnenkort zullen er ook verhalen verschijnen om voor te lezen. Via social media houden we onze lezers op de hoogte. 

Na een aantal maanden zo bezig te zijn geweest, heb ik besloten om een en ander aan te passen. Zo heb ik gekozen voor een nieuwe webhost, omdat de oude voor mij onvoldoende mogelijkheden bood. En omdat de site is uitgegroeid tot meer dan een blog alleen, is er ook gekozen voor een nieuwe naam, én een nieuw logo. Zo ontstond Gezinonline.

We delen graag het lief en leed van ons gezin. Want wat heeft God ons een drietal prachtige kinderen gegeven! Alweer 4 jaar geleden werd ik voor het eerst moeder: Abel werd geboren, en al snel was het alsof het nooit anders was geweest. Wat is het fijn om moeder te zijn! Bijna 2 jaar later kwam broertje Jorik daar bij, en afgelopen februari mochten we de kleine Sanneke verwelkomen in ons gezin. Wat was ze klein! Geboren na een zwangerschap van 33 weken woog ze 1760 gram. Inmiddels is ze bijna 8 maanden, en een gezonde vrolijke meid.

Als wij op straat lopen met onze gezellige bengels zien we wel eens verwonderde blikken; horen die allemaal bij hetzelfde gezin? Ja! Valt best mee toch, het zijn er maar 3. En dan die 2 honden er bij, is dat wel handig? Nee! maar het is wel heel gezellig! Joep en Fledder heten ze, onze lieve schapendoezen. Ze vullen ons gezin op geheel eigen wijze aan. Ze zijn dol op de kinderen, en de kinderen op hen. Fledder is net een jaar, en zit midden in de pubertijd,daarmee test hij dagelijks ons geduld. Maar het is een lieverd hoor! Je zult hier binnenkort vast nog meer over ze kunnen lezen. 

Manlief en papa Henry werkt 5 dagen in de week op kantoor, terwijl ik thuis ben bij de kinderen. Er wordt mij wel eens gevraagd of ik mij dan niet verveel, zo zonder betaalde baan buiten de deur. Maak je geen zorgen: mijn dagen vliegen om. Ik ben heel bewust thuismama, en we zijn ontzettend dankbaar dat dit zo kan. Zo hoeven onze kleintjes niet naar de opvang, maar kunnen wij ze volledig zelf thuis verzorgen (natuurlijk met respect voor andermans keuzes!). 

Mensen die ons beter kennen, weten dat het regelmatig een chaos is in ons huishouden. Ik ben ook niet zo'n poetsmiep. Maar wat hebben we het gezellig! Abel gaat sinds kort naar de basisschool, en Jorik is net begonnen op de peuterspeelzaal. Misschien krijg ik nu meer tijd om de boel in huis op orde te krijgen (dat dacht ik ook toen hij naar de peuterspeelzaal ging). Of misschien kan ik dan tenminste de berg was opvouwen die standaard op zolder ligt te wachten. Kunnen we onze kleren weer gewoon uit de kast pakken 's ochtends. 

Hoe dan ook, we hopen dat je onze verhalen graag zult lezen! Stuur gerust eens een berichtje, dat vinden we leuk!